تاريخ انتشار : 130/10/21 - 17:15
كد :107
کاربرد تابلوهای ترافیکی اخطاری
تابلوهای ترافیکی در اشکال هندسی مختلف و ابعاد متنوع تولید می شوند و هر کدام پیام و مفهوم خاصی را به اطلاع رانندگان و عابرین پیاده می رسانند. به طور کلی این تابلوها را می توان به سه دسته تقسیم کرد که تابلوهای اخطاری مهم ترین نوع آن ها می باشند.
تابلوهای ترافیکی اخطاری یا خطر آن دسته از تابلوهایی محسوب می شوند که خطرات راهها و حوادث احتمالی را به رانندگان اطلاع داده و در خصوص موانع جاده ای به آن ها هشدار می دهند. این تابلوها به رانندگان اعلام می کنند که در مسیر حرکت آنها، یک خطر احتمالی یا بالقوه وجود دارد. مثلا ممکن است که جاده ای در حال تعمیر باشد یا خطر ریزش سنگ در این راه وجود داشته باشد. تابلوهای ترافیکی اخطاری این موضوع را با علائمی قابل فهم به اطلاع رانندگان رسانده و بدین طریق از وقوع حوادث جلوگیری می کنند. از دیگر کاربردهای تابلوهای اخطاری می توان به افزایش ایمنی جاده های درون شهری و برون شهری اشاره کرد.
مشخصات تابلوهای ترافیکی اخطاری
شکل کلی تابلوهای ترافیکی اخطاری مثلثی می باشد. رنگ این تابلوها در حاشیه قرمز و در زمینه ی سفید رنگ بوده که علائم و مفاهیم رانندگی با رنگ مشکی در درون آنها نمایش داده می شوند. تابلوهای ترافیکی اخطاری در 5 سایز متنوع ساخته میشوند. دلیل این تفاوت این است که با توجه به موقعیت لازم و نوع کاربری باید از اندازههای بزرگ یا کوچک آنها استفاده کرد. مثلا در بزرگراهها قاعدتا باید ابعاد بزرگتر تابلوهای اخطاری را نصب کرد تا رانندگان از فاصله دور و با سرعت بالا، قادر به مشاهده این علائم باشند.
تابلوهای اخطاری در چه محل هایی نصب می شوند
محل نصب تابلوهای ترافیکی اخطاری تابع عوامل مختلف می باشد. شرایط راهها، سرعت وسایل نقلیه، وضعیت تردد خودروها و فاصله ی دید آنها از مهمترین این عوامل محسوب می شود. عدم توجه به این عوامل در نصب تابلوهای ترافیکی اخطاری نه تنها عملکرد آنها را مختل می کند، بلکه ممکن است شهروندان را با خسارت های جانی و مالی مواجه نماید. لذا قبل از نصب و قرارگیری تابلوهای اخطاری باید به این موارد توجه کرد.
پرکاربردترین تابلوهای اخطاری
از پرکاربردترین انواع تابلوهای ترافیکی اخطاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
جاده باریک می شود
کارگران مشغول به کارند
گذرگاه عابر پیاده
عبور عابر پیاده
دست انداز
چاله
تراکم ترافیک