آدرس : تهران، خیابان ستارخان، نرسیده به خیابان باقرخان
کوچه آفرند، بعد از تقاطع فرزین، پلاک 22 طبقه سوم
تلفن :  ثابت : 65534604 - 65519359- 021
تلفن همراه : 09123005619 -  09121259904 
گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 131/01/30 - 12:23
كد :115

تاثیرات سرعت گیر بر کاهش تصادفات

سرعت گیر مانعی ساخته شده از جنس پلاستیک، لاستیک و یا آسفالت است که در امتداد عرض معابر و خیابان ها نصب شده و موجب توقف و یا کاهش سرعت وسایل نقلیه می شود.

یکی از موارد خطر آفرین در خیابان ها و جاده ها، سرعت بیش از حد وسایل نقلیه و بی احتیاطی برخی از رانندگان یا عابرین است. از این جهت در هر نقطه ای که مردم و وسایل نقلیه در کنار یکدیگر قرار بگیرند، موضوع ایمنی به صورت جدی مطرح می شود. کارشناسان حوزه ی ترافیکی برای کاهش خسارات و تلفات و همچنین جلوگیری از وقوع چنین تخلفاتی، از ابزارهایی نظیر سرعت گیر استفاده می کنند. 
سرعت گیر به موانع و یا دست اندازهای بلندی از انواع تجهیزات ایمنی گفته می‌شود که به منظور کاهش سرعت وسایل نقلیه و افزایش ایمنی منطقه مورد نظر در مکان هایی مانند اطراف مدارس، مکان های تفریحی، مکان های تجاری و مناطق مسکونی در مجاورت خیابان‌های پرتردد، نصب می شود. این مانع ترافیکی نقش موثری در کنترل سرعت وسایل نقلیه داشته و بدین طریق از بروز تصادفات و مشکلات ایمنی در این نقاط جلوگیری می کند. 

سرعت گیرها از چه جنسی ساخته می شوند

سرعتگیر از بتن، آسفالت، پلاستیک ها و یا لاستیک ساخته می شوند. استفاده از سرعتگیرهای لاستیکی و پلاستیکی به دلیل نصب آسان رواج بیشتری دارد. این نوع سرعت گیرها  بصورت تکه های پازل کنار هم قرار میگ یرند و به زمین پیچ می شوند. 

 

تاثیرات سرعت گیر بر کاهش تصادفات

 

کاربرد سرعت گیرها

اصلی‌ ترین کاربرد سرعت گیرها، جلوگیری از سرعت بیش از حد خودروها و محافظت از جان عابرین پیاده است. اما این محصول ترافیکی کاربردهای دیگری نیز دارد. 
نصب سرعت گیر قبل از رسیدن به پلیس راه‌ های بین شهری و ایست‌ و بازرسی‌ ها برای کاهش سرعت خودروهای عبوری و بازرسی آن‌ها توسط نیروی انتظامی و راهنمایی‌ و رانندگی، یکی دیگر از کاربردهای این موانع محسوب می شود.
هم‌چنین در مسیرهای منتهی به جایگاه های پرداخت عوارض جاده‌ ای نیز این مانع به‌ صورت چند عدد پیاپی نصب می گردد تا از سرعت وسایل نقلیه برای پرداخت عوارض بکاهد. 

نصب اصولی سرعت گیر

سرعت گیرها بسته به نوعشان و عوامل دیگر، معمولا سرعت وسایل را 4 تا 16 کیلومتر کاهش می دهند. پس اگر خودرویی دارای سرعت بالایی باشد، هنگام عبور از سرعت گیر ها به سرنشینانش شوک و آسیب بزرگی وارد خواهد شد. لذا این موانع باید در محل های مناسب قرار بگیرند و قبل از آن ها تابلوهایی نصب شود که وجود سرعت گیر را به رانندگان گوشزد کند.