انواع رنگ های ترافیکی تولید شده در شرکت جهان ترافیک با استفاده از مواد اولیه و با کیفیتی تولید شده است که به عنوان رنگ هایی قابل استفاده در سطح جاده ها و خیابان ها می باشد.
انواع رنگ های ترافیکی تولید شده در شرکت جهان ترافیک با استفاده از مواد اولیه و با کیفیتی تولید شده است که به عنوان رنگ هایی قابل استفاده در سطح جاده ها و خیابان ها می باشد. تمامی خطوط کنترل کننده ترافیک و یا علائم هشداری را که در سطح آسفالت ها و خیابان های می بینید با استفاده از رنگ های ترافیکی طراحی شده است. شهرداری ها با کمک شرکت های تولید کننده تجهیزات ترافیکی توانسته است شهرها را به کمک تجهیزات ترافیکی تامین نموده و با استفاده از رنگ های ترافیکی بهترین و دقیق ترین خطوط ترافیکی را در سطح شهرها رسم نموده و از هر گونه خسارات جانی و مالی برای شهروندان جلوگیری به عمل آورد.
انواع رنگ های ترافیکی
از آنجا که کوچهها، خیابانها، بزرگراهها و جادهها، اصلیترین و حیاتیترین شریانهای ارتباطی درونشهری و برونشهری محسوب میشوند، ایمنسازی آنها دارای اهمیت ویژهای است. در همین راستا، خطکشی جادهها و ترسیم علائم راهنمایی و رانندگی سبب میشود که وسایل نقلیه در مسیر صحیح حرکت کنند و احتمال بروز حادثه به حداقل برسد. به همین خاطر، خط کشی جاده ها و ترسیم علائم و نشانهای هدایتکننده و هشدار دهنده بر روی آسفالت اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار، و درج نشانهها و علائم روی آسفالت، از رنگهای مخصوصی به نام رنگ ترافیکی استفاده میشود.
رنگهای ترافیکی جزء خانواده رنگهای صنعتی بوده که در زمینه کنترل ترافیک راهها (جاده و خیابان) استفاده میشود. رنگهای ترافیکی عموما به چهار گروه دسته بندی میشوند.
رنگهای ترافیکی سرد
شامل: رنگ اکریلیک واتربیس، رنگ اکریلیک حلالی، رنگ کلروکائوچو
رنگهای ترافیکی گرم
شامل: رنگ گرم اسپری، رنگ اکستروژن، رنگ اسکرید که دمای کاری آنها 180 تا 190 درجه سانتیگراد است.
رنگهای ترافیکی دوجزئی (رنگهای دوجزئی و سه جزئی)
رنگهای ترافیکی پیش ساخته
رنگهای ترافیکی با توجه به نوع آنها از تنوع و ماندگاری متفاوتی برخوردارند که ممکن است از ۶ ماه تا ۳۶ ماه متغیر باشد. ماندگاری یک رنگ ترافیکی به عوامل زیادی بستگی دارد اما در مرحلهی اول سه عامل بسیار مهم مطرح میگردد.
الف) کیفیت رنگ ترافیک (باید کیفیت رنگ بالا باشد)
ب) بستر اجرائی (بستر کار مناسب باشد)
ج) نحوه اجرا و کارکرد مجری (استانداردها رعایت شود)
اما همیشه عوامل جانبی دیگری هم در ماندگاری رنگ برروی بستر آسفالت دخیل هستند که مهمترین آنها عبارتند از :
آسیبهای انسانـی: (استفاده از زنجیر چرخ در زمستان، برف روبی با ماشینهای تیغدار برف روب، استفاده از لاستیکهای یخ شکن میخ دار، استفاده از ماسه و نمک برای یخ زدایی راهها در زمستان و …)
عدم زیر سازی مناسب برای آسفالت که پس از روکش کردن و اجرای رنگ ترافیک بر روی آن ترکهای عرضی و طولی و پوست سوسماری ایجاد میگردد و به رنگ اجرا شده صدمه میزند. آلودگیهای محیطی و عدم بارندگی در جادهها که باعث میشود رنگ پس از مدتی جرم گرفته و در ظاهر محو گردد. روغن ریزی و نشت سوخت از وسایط نقلیه که باعث حل شدن برخی رنگها خصوصا رنگهای گرم میگردد.
قیمت اجرای رنگ ترافیکی
رنگ ترافیکی و استخری بر پایه رزین های اکریلیک، ترموپلاست، کلرو کائوچو و وینیلی طراحی گردیده است . رنگ های استخری و رنگ ترافیکی به دلیل مقاومت بالای سایشی و مقاومت های خوب مکانیکی و ضربه پذیری، انعطاف پذیری بالا برای مصارف ترافیکی و استخری در سطوح بتنی و آسفالت، پیشنهاد می گردد.
نحوه استفاده رنگ ترافیکی
رنگ ترافیکی
دستورالعمل در مورد اینکه چه رنگی مورد استفاده قرار گیرد و نوع آن احتمالاً توسط دولت تعیین میگردند. سطحی را که در حال رنگ زدن آن هستید نیز در نظر بگیرید. زمان خشک شدن، مواد تشکیل دهنده سطح جاده و دوام، تمامی تدابیر لازم در ارتباط با انتخاب رنگ توسط شما هستند. شما میتوانید از میان رنگهای با پایه آب ، با پایه روغن و رنگهای خط کشی با درجه تجاری که در قوطیهای اسپری به فروش میرسند، انتخاب کنید و هر یک از این محصولات از ویژگیهایی برخوردار است که با نیازهای شما تناسب خواهد داشت. انتخاب رنگی که در مقابل کم رنگ شدن مقاوم بوده و با دوام است باعث میشود محوطه پارکینگ شما از علامت گذاری واضحی برخوردار گردد و هدایت خودرو توسط مشتریان شما آسانتر صورت پذیرد. این نوع رنگ ها تحمل شرایط نامساعد جوی را داشته و از مقاومت سایشی بالایی برخوردارند. درنتیجه طی گذر زمان و با عبور و مرور وسایل نقلیه مختلف، دچار آسیبدیدگی نمیشوند.
فروش رنگ های ترافیکی
رنگ ترافیکی از خانواده رنگ های صنعتی است و اغلب بر پایه رزینهای آکریلیک ترموپلاست و آلکید-کلرو کائوچو تولید میشود. رنگ های ترافیکی برای هدایت و کنترل ترافیک جاده و خیابانها مورد استفاده قرار میگیرند. در حقیقت، این رنگ ها که به علائم افقی نیز مشهور هستند برای نشان دادن قوانین راهنمایی و رانندگی، علامتگذاری منطقه، حریم گذاری، خط کشی، و غیره کاربرد دارند.
ماندگاری رنگ های ترافیکی
ماندگاری رنگ ترافیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کیفیت رنگ ترافیکی: ترجیحاً از رنگهای مرغوب و باکیفیت استفاده شود.
بستر اجرائی: بستر کار، آمادهسازی و مناسبسازی شده باشد.
نحوه اجرا و کارکرد مجری: میبایست تمام استانداردها رعایت شود
در کنار عواملی که ذکر شد، موارد دیگری نیز بر ماندگاری رنگ ترافیکی روی جاده و آسفالت تأثیرگذار هستند. برای مثال، درصورتیکه در زمستان از زنجیر چرخ استفاده شود و یا برفروبی با ماشینهای تیغدار برفروب انجام شود، سبب میشود که ماندگاری رنگ ترافیکی بهمراتب کمتر شود. استفاده از لاستیکهای یخشکن میخ دار، استفاده از ماسه و نمک جهت یخزدایی جادهها در زمستان، و سایر عوامل مشابه، همگی در کاهش عمر رنگ ترافیکی دخیل هستند. از طرف دیگر، عدم بارندگی در جادهها و آلودگیهای محیطی سبب میشود که این رنگ ها پس از گذشت زمان جرم گرفته و محو شوند. یکی دیگر از موارد تاثیرگذار در کاهش عمر و ماندگاری رنگ های ترافیکی، روغنریزی و نشت سوخت از وسایل نقلیه است که سبب میشود برخی رنگها، به ویژه رنگ های گرم، در آنها حل شوند. اما یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در ماندگاری رنگ ترافیکی، زیرسازی مناسب برای آسفالت است. چنانچه آسفالت جاده و خیابان دارای زیرسازی مناسبی نباشد، پس از روکش کردن و اجرای رنگ ترافیکی، ترکهای طولی و عرضی روی جاده ایجاد میشود و به رنگ آسیب میرساند.