تابلوهاب اخطاری به تابلوهایی اطلاق می گردد که خطر بالقوه ای را اعلام کرده و راننده را از آن آگاه می کند.
تابلوهای اخطاری به تابلوهایی اطلاق می گردد که خطر بالقوه ای را اعلام کرده و راننده را از آن آگاه می کند. این علائم عموما مثلث متساوی الاضلاعی هستند که راس آن بالا قرار دارد.این تابلوها بیشتر به شکل مثلث با نوارهای حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید رنگ هستند که یک راس آن به طرف بالا بوده و در داخل آن نوع خطر به وسیله علائمی خاص با رنگ مشکی نشان داده شدهاست.
علائم راهنمایی و رانندگی
علائم راهنمایی و رانندگی به سه دسته تقسیم میشوند;
- دسته اول تابلوهای انتظامی هستند، از این گروه تابلوها میتوان به بوق زدن ممنوع، منطقه ایستادن ممنوع و توقف ممنوع اشاره کرد.
- دسته دوم تابلوهای اخطاری هستند، جاده باریک میشود، گذرگاه عابر پیاده و کارگران مشغول کار هستند از این دسته علائم هستند.
- دسته سوم تابلوهای اخباری هستند. پایان منطقه محدوده سرعت، تونل و بیمارستان در این طبقه قرار دارند.
تابلوهای اخطاری
تابلوهای اخطاری بیشتر به شکل مثلث با نوارهای حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید رنگ هستند که یک راس آن به طرف بالا بوده و در داخل آن نوع خطر به وسیله علائمی خاص با رنگ مشکی نشان داده شدهاست.
تابلوهای اخطاری یا خطر به صورت مثلث با نوار حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید که یک راس آن ها به طرف بالا هست و در داخل آن ها نوع خطر و هشدار با نقش و رنگ مشکی ترسیم شده است.
تابلوهای هشداردهنده یا تابلوهای اخطاری از نشانهای راهنمایی و رانندگی هستند که بیشتر به صورت مثلثی شکل با نوارهای حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید رنگ که یک راس آنها به طرف بالا بوده و نوع خطر در داخل آن با رنگ مشکی نمایش داده شدهاست.
تابلوی گذرگاه عابر پیاده
تابلوی گذرگاه عابر پیاده یکی از تابلوهای اخطاری از علائم راهنمایی و رانندگی است.
این تابلو مخصوص ایمنی عابرپیاده است و محل عبور عابرپیاده را به راننده نشان میدهد.
انواع تابلوهای راهنمایی رانندگی
دسته بندی تابلوهای راهنمایی و رانندگی بر اساس رنگ آنها شکل هندسی تابلوهای راهنمایی و رانندگی تا حد زیادی میتواند نوع تابلوها را مشخص کند ولی گاهی به تنهایی نمیتواند مفهوم کامل تابلو را برساند بنابر این برای این که مفهوم تابلو را بدانیم رنگ ها را هم به تابلوها اضافه کرده ایم هر رنگ در تابلوهای راهنمایی و رانندگی مفهومی دارد که به مهمترین آنها میپردازیم
تابلوهای قرمز راهنمایی و رانندگی
منع کننده یا ایست یا اخطار
تابلوهای آبی راهنمایی و رانندگی
حرکات مجاز یا راهنمای خدمات یا علایم اخباری یا راهنمای مسیر در آزادراه ها
تابلوهای سبز راهنمایی و رانندگی
حرکات مجاز و راهنمای مسیر در بزرگراه ها یا اماکن مذهبی
تابلوهای زرد راهنمایی و رانندگی
هشدارهای عمومی و هشدار برای انجام عملیات ساختمانی یا تعمیر و نگهداری
تابلوهای نارنجی راهنمایی و رانندگی
راهنما برای مناطق آموزشی و اداری و خدماتی
تابلوهای هشداری راهنمایی و رانندگی
تابلوهای بازدارنده یا انتظامی
تابلوهای بازدارنده را تابلوهای انتظامی نیز میگویند که بیشتر به شکل دایره بانوار حاشیه قرمز رنگ هستند و نوع ممنوعیت را بوسیله علامت خاص نشان میدهند. از تابلوهای باز دارنده ، تابلوی ایست و…به جهت اهمیت و دقت بیشتر رانندگان ، بصورت هشت ضلعی یا زمینه کاملاًقرمز رنگ و بانوشته «ایست » یا «STOP»در نظر گرفته شده است. به لحاظ اهمیت تابلوی رعایت حق تقدم تنها راس این تابلو به سمت پائین میباشد.
تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری
تابلوهائی هستند که دارای توصیههای عمومی بوده و در رنگهای سفید ، سبز ، قهوه ای ، زرد ، آبی و به شکلهای مثلث ، دایره ، مستطیل ، مربع و یا پنج ضلعی به تناسب نیاز نصب میشوند و پیام مورد نظر را بصورت تصویر یا نوشته نشان میدهند .
این تابلوها به دو دسته تقسیم میشوند:
تابلوهای آگاهی دهنده دستوری
تبعیت از این تابلوها الزامی بوده و در صورت عدم توجه،راننده مرتکب خلاف و نقض قانون میگردد.
آگاهی دهنده غیر دستوری
تابلوهائی هستند که رانندگان را جهت دسترسی به مسیر مورد نیاز و یا سایر احتیاجات دیگر راهنمائی مینماید.
تابلوها و علائم در خیابان و جادهها ، راهنمای شما هستند.در هر شرایطی از آنها کمک بگیرید.
شما باید علائم را از روی شکل ، رنگ ، کلمات ، اعداد و نشانههای آن بشناسید.
تابلوهای راهنمای مسیر (ریلی و ساده)
تابلوهای راهنمای مسیر یا نوشتاری نیز همانطور که از اسمشان پیداست جهت آدرسدهی مسیرهای مختلف استفاده میشوند. این تابلوها در انواع معلق جانبی و پیکانی ساختهشده و بر روی دکل یا در حاشیه معابر نصب میشوند. زمینه این تابلوها بیشتر از نوع ریلی و از ورق گالوانیزه بوده و شبرنگ مورد استفاده نیز از نوع پُربازتاب منشوری (Hi Prismatic) است.