- صفحه اصلی
- عبور با ارتفاع بیش از 3.5 متر ممنوع
عبور با ارتفاع بیش از 3.5 متر ممنوع
عبور با ارتفاع بیش از 3/5 متر ممنوع، از دسته علائم بازدارنده و انتظامی راهنمایی و رانندگی است.نوع ممنوعیت عبور وسایل نقلیه است مه ارتفاع آنها بیش از 3/5 متر است و در صورت عبور (که نباید به هیچ وجه انجام شود) متخاطی جریمه خواهد شد. عدم رعایت به این علامت موجب سانحه شده و به خود راننده، و همچنین دیگر وسایل نقلیه آسیب خواهند دید. با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در بهتر شدن هر چه بیشتر فرهنگ استفاده از خودروها در کشورمان کمک کنید.
تولید کننده تابلوهای راهنمایی رانندگی
علائم راهنمایی و رانندگی در چهار گروه اصلی تابلوهای انتظامی، تابلوهای اخباری، تابلوهای محلی و تابلوهای اخطاری قرار می گیرند. هر یک از این تابلوها، به نوعی نشان دهنده و راهنمای موضوع یا محلی خاص هستند و برای سهولت بخشیدن به تردد خودروها و نیز عابرین پیاده، کاربرد دارند.این علائم برای منع و لزوم خودداری از انجام دادن عملی، کاربرد دارند. بیشتر این نوع علائم را در تابلوهای دایره ای یا هشت ضلعی و در ترکیب با رنگ قرمز (به عنوان رنگ هشدار ممنوعیت) می بینیم. با مشاهده تابلوهای راهنمایی و رانندگی انتظامی، باید کاملا هشیار باشید؛ زیرا عمل نکردن به آن ها، احتمالا با جرایم نقدی و دریافت امتیاز منفی گواهینامه، همراه خواهد بود.
علائم راهنمایی و رانندگی اخباری
علائم اخباری حامل خبررسانی و آگاهی بخشی نسبت به وضعیتی هستند. قرار گرفتن چنین تابلوهایی در مسیر حرکت، نشان دهنده وضعیتی است که باید نسبت به آن هشیار باشید. از جمله تابلوهای اخباری راهنمایی و رانندگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پایان آزاد راه
- ابتدای منطقه مسکونی
- ورود به شهر
- منطقه محدودیت سرعت
- پایان منطقه محدودیت سرعت
- محدوده پارک آزاد
- گذرگاه پیاده
- پارک سوار
- بیمارستان
- پارکینگ، ایستگاه قطار شهری
- ایستگاه اتوبوس
- خروجی از آزاد راه X متر
- پارکینگ مخصوص افراد معلول
به یاد داشته باشید تابلوهای راهنمایی و رانندگی به منظور سهولت در رانندگی، پیشگیری از تصادفات و حفظ سلامت خودروها و سرنشینان آن ها و نیز احترام به حقوق سایر رانندگان و عابرین پیاده ایجاد شده اند. همین طور تابلوهایی مانند بوق زدن ممنوع، برای احترام گذاشتن به حقوق شهروندان و حفظ حریم شخصی آن ها تدوین شده اند. برای تبدیل شدن به راننده ای متمدن و بالغ، لازم است که تمامی این علائم را شناخته و البته خود را ملزم به رعایت آن ها بدانید.
تابلوهای ترافیکی سه دسته هستند:
1- تابلوهای بازدارنده یا انتظامی
2- تابلوهای هشداردهنده یا اخطاری
3- تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری
تابلوهای بازدارنده یا انتظامی
تابلوهای بازدارنده را نیز تابلوهای انتظامی نیز می گویند که بیشتر به شکل دایره با نوار حاشیه قرمز رنگ هستند و نوع ممنوعیت را بوسیله علامت خاص نشان می دهند. از تابلوهای بازدارنده، تابلوی ایست و… به جهت اهمیت و دقت بیشتر رانندگان، به صورت هشت ضلعی با زمینه کاملاً قرمز رنگ و با نوشته «ایست» یا «STOP» در نظر گرفته شده است.به لحاظ اهمیت تابلوی رعایت حق تقدم تنها رأس این تابلو به سمت پایین است.
تابلوهای هشداردهنده یا اخطاری
این تابلوها بیشتر به صورت مثلث با نوارهای حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید رنگ که یک رأس آن به طرف بالا بوده و در داخل آن نوع خطر را بوسیله علائمی خاص با رنگ مشکی نشان می دهد.
تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری
تابلوهایی هستند که دارای توصیه های عمومی بوده و در رنگ های سفید، سبز، قهوه ای، زرد، آبی و به شکل های مثلث، دایره، مستطیل، مربع و یا پنج ضلعی به تناسب نیاز نصب می شوند و پیام مورد نظر را به صورت تصویر یا نوشته نشان می دهند. این تابلوها به دو دسته تقسیم می شوند:
تابلوهای آگاهی دهنده دستوری
تبعیت از این تابلوها الزامی بوده و در صورت عدم توجه، راننده مرتکب خلاف و نقض قانون می گردد.
آگاهی دهنده غیر دستوری
تابلوهایی هستند که رانندگان را جهت دسترسی به مسیر مورد نیاز و یا سایر احتیاجات دیگر راهنمایی می نماید.