- صفحه اصلی
- سرعت کاه
سرعت کاه
سرعت کاه ها ( Speed Hump ) ارتفاع سرعت کاه همانند سرعت گیر از ۱۰ سانت تجاوز نمیکند با این تفاوت که از طول بالاتری برخوردارند این نوع تجهیزات کنترل سرعت با شیب ملایم جهت سرعت های بالاتر حداکثر تا ۳۰ کیلومتر در ساعت جهت نصب در مناطق مسکونی و شلوغ و پرتردد استفاده می شوند. بطور کلی نصب سرعتگیر ها در مکان های عمومی برخلاف مقرارت و آیین نامه ها می باشد در صورتی که در کشورما در بسیاری از نقاط مشاهده میشود که بجای نصب سرعتکاه از سرعتگیر استفاده شده و جان سرنشینان خوردرو و همچینین عابرین پیاده را به خطر می اندازد ، امید است با خواندن این نوع مقالات و نوشته ها بتوانیم گامی کوچک در راستای ایمن شدن راه ها و جاده های کشور برداشته بشیم.
سرعت کاه آسفالتی
از این ابزار با نام سرعتگیر ملایم(Gentle Bump) نیز یاد میکنند. ارتفاع سرعت کاه به 3تا 4 اینچ(7تا 10cm) میرسد, عرض آن به اندازه عرض خیابان محل نصب است و طولی ما بین 12تا 14 فوت(3.5تا 4.2 متر) دارد. طول سرعت کاه ممکن است به 22 فوت(6.7 متر) نیز برسد, در چنین مواقعی به آن Speed Table نیز میگویند. امروزه استفاده از سرعت کاه(نه سرعت گیر) در مناطق و معابر مسکونی و همچنین مناطقی که مسیر اصلی اتوبوس, آمبولانس و اتومبیلهای اورژانسی دیگر نیستند متداول است که سرعت عبور از آنها نباید از 10 تا 20 مایل(15تا 30km) تجاوز کند. بر خلاف Bump, Humpها معمولا به صورت سری چند تایی با فاصله معین در طول یک مسیر نصب شوند تا سرعت وسایل نقلیه قبل و بعد از هر Hump کنترل شود.
مزایای سرعت کاه
- تحقیقات نشان داده این روش یکی از آسان ترین راه ها برای کنترل سرعت وسایل نقلیه است.
- نصب سرعتکاه در مناطق مسکونی امنیتی نسبی برای ساکنین و به خصوص کودکان فراهم میکند..
- نصب آنها آسان و تقریبا ارزان است.
- طبق تحقیقات استفاده از سرعتکاه حجم ترافیک را به میزان18% و حجم تصادفات را به میزان 13% کاهش میدهد.
- از مکان نصب سرعتکاه میتوان به عنوان محلی مناسب و راحت برای عبور عابرین پیاده استفاده کرد.
- این ابزار در صورتی که طبق ظوابط ساخته شوند, باعث کاهش حجم ترافیک در معابر محلی و انتقال بخشی ازحجم آنها به معابر رده بالاتر یعنی معابر جمع و پخش کننده و شریانی میشوند.
گسترش ارتباطات در زمینه حمل نقل، نیاز به تهیه تجهیزات ایمنی را متذکر می شود. سرعت گیر ترافیکی و انواع آن یکی از مناسب ترین تجهیزات ترافیکی برای افزایش ایمنی جاده می باشد، اما در صورتی که هنگام خرید به استاندارد سرعت گیر ها توجه شود.سرعت های غیر مجاز و بی احتیاطی در حین رانندگی به ویژه در سرعت های بالا، همیشه باعث ایجاد خطرهای بزرگی می شود. در همین راستا کارشناسان و متخصصان به دنبال تمهیدات مختلفی برای رفع این معضل بوده اند که بهترین راه استفاده از انواع سرعت کاه است که در نگاه کلان به دو دسته: سرعت گیر لاستیکی و سرعت گیر پلاستیکی تقسیم می شوند.
اهمیت استفاده از سرعت گیر در خیابان ها
رشد سریع وسایل نقلیه و استفاده فراوان موجب گشته تا لزوم ایجاد تمهیدات ایمنی برای جاده و خیابان اهمیت بسیاری پیدا نماید. تجهیزات و لوازم ترافیکی انواع مختلفی داشته که بر حسب نوع کاربرد به کار می روند. یکی از انواع مهم این تجهیزات را می توان سرعت گیر ترافیکی دانست. طبق مستندات بکارگیری انواع سرعت گیر ها به 7 ژوئن 1906 بر می گردد. امروزه سرعتگیر های ترافیکی تنوع و گسترش فراوانی یافته اند و نوع ساخت آنها بر اساس سازگاری با محیط زیست و ماندگاری بالا می باشد. توجه به استاندارد سرعت گیر ها در معابر شهری، بزرگراه ها، مناطق حساس تردد خودرو و... نقش موثری در کنترل سرعت، کاهش تصادفات و پیشگیری از خطرات موجود دارد. در این مقاله به توضیح هرچه بهتر انواع سرعتگیر ها، سرعت کاه و ویژگی های آن خواهیم پرداخت.