آدرس : تهران، خیابان ستارخان، نرسیده به خیابان باقرخان
کوچه آفرند، بعد از تقاطع فرزین، پلاک 22 طبقه سوم
تلفن :  ثابت : 65534604 - 65519359- 021
تلفن همراه : 09123005619 -  09121259904 

چراغ چشمک زن دو خانه

تجهیزات ترافیکی و هشدار دهنده انواع مختلفی دارند که هرکدام بر حسب طراحی در جایگاه خود نصب و از آن استفاده می شود. یکی از تجهیزاتی که بسیار پرکاربرد و حائز اهمیت است چراغ ترافیکی است. همان چراغ هایی که در تقاطع ها، خیابان های اصلی و فرعی نصب می شود و موجب کنترل ترافیک شهر می شود. همان طور که می دانید چراغ ترافیکی مجوز عبور را از طریق سه چراغ قرمز، زرد و سبز مشخص می کند. چراغ سبز به معنی داشتن اجازه عبور است که معمولا یک فام آبی رنگ دارد برای افراد مبتلا به کوررنگی تا چراغ قرمز را با سبز اشتباه نگبرند. این فام ها در چراغ قرمز هم به رنگ نارنجی گذاشته شده که خود چراغ قرمز به مفهوم توقف بی قیدوشرط است. در کشور ما چراغ راهنمایی و رانندگی قبل از چهارراه ها و تقاطع ها نصب می شود این درحالی است که در آمریکا بعد از چهارراه ها نصب می شود. در اواخر دهه 60 میلادی قرن 19 میلادی قبل از اختراع ماشین ها برای کنترل ترافیک چهارپایان، واگن ها، کالسکه ها و عابران پیاده نصب می شد. البته نه به شکل امروزی آن در ابتدا چراغ ترافیکی به صورت دو فانوس گازی قرمز و سبز طراحی و تولید شد. اما پس از اختراع اتومبیل ها چراغ راهنمایی و رانندگی را با الهام از چراغ کنترل خط ریل راه‌ آهن که از گذشته به چراغ‌های برقی خودکار مجهز شده بودند، طراحی کردند، این چراغ با سه فانوس، قرمز، نارنجی و سبز از چراغ‌های کنترل خطوط ریلی ساخته شد. با آزمایش موفقیت آمیز این چراغ، ظرف کمتر از یکسال ۱۵ تقاطع در شهر به چراغ راهنمایی مجهز شدند.

انواع چراغ های ترافیکی

در ایران چراغ ترافیکی در دهه 30 خورشیدی نصب شد. در ابتدا در مکان هایی مثل تقاطع سپه ولی عصر، پل امیر بهادر، باغ ملی، دروازه شمیران، گمرک و امیریه نصب شد. چراغ ترافیکی انواع مختلفی دارد که بر حسب نوع و کاری آن قیمت چراغ ترافیکی مشخص می شود. جدید ترین نسل چراغ راهنمایی و رانندگی که در ایران از آن استفاده می شود چراغ ترافیکی سولار است که با استفاده از نور و گرمای آفتاب انرژی خود را تامین می کند. برخی دیگر از چراغ های راهنمایی و رانندگی هستند که علاوه بر رنگ نوری مختلف دارای شکل های مختلف و متنوعی هم هستند. مثل چراغ هایی با فلش های جهت دار و چراغ هایی با علامت عبور عابر پیاده. این محصولات قالبا ضد آب طراحی می شوند تا در برابر باران و برف مقاومت داشته باشند. اما بعضی از این محصولات ساختار ضعیفی دارند و در برابر برخورد کبوتران و نور آفتاب دچار پوسیدگی می شوند شکنندگی آنها افزایش می یابد.
به طور کلی چراغهای چشمک زن دارای معانی زیر میباشند:
زرد چشمک زن

هنگامیکه عدسی چراغ راهنمایی به صورت متناوب با علامت زرد چشمک میزند، در چنین شرایطی وسایل نقلیه ورودی به تقاطع مجاز به ادامه حرکت و عبور از تقاطع تنها با احتیاط میباشند. لازم به ذکر است، بهواسطه این رنگ چراغ، اولویت حق تقدم در تقاطع با وسایل نقلیه این مسیر میباشد
قرمز چشمکزن: هنگامیکه عدسی چراغ راهنمایی به صورت متناوب با علامت قرمز عمل مینماید، در چنین شرایطی وسایل نقلیه ورودی به تقاطع باید در خط توقف مشخص شده، اقدام به توقف نمایند
چراغهای چشمکزن دارای انواع مختلفی به شرح زیرهستند
چراغهای چشمک زن کنترل تقاطع
چراغهای چشمک زن مکمل تابلو محدودیت سرعت
چراغهای چشمک زن مکمل تابلو ایست
چراغهای چشمک زن هشدار دهنده -خطر ( پر استفاده در راهداری)
فانوسهای چشمک زن هشداردهنده از یک یا چند خانه از فانوسهای معمولی کنترل ترافیک تشکیل میشوند که کلیه خانه های آن نمایش زرد چشمکزن را نشان میدهند. کاربردهای معمول چراغهای چشمکزن هشداردهنده شامل موارد زیر میباشد:
اعلام موانع در طول راه یا اطراف آن
به صورت مکمل تابلوهای پیش اگاهی هشداردهنده
در گذرگاههای عابر پیاده در مناطق دور از تقاطع
در تقاطعهایی که اعلام هشدار قبل از تقاطع لازم باشد.
مکمل تابلوهای دستوری یا هشداردهنده به جز تابلوی ایست، احتیاط و ورود ممنوع
در ابتدای رفیوژها، جزایر، شیبراهه خروجی بزرگراهها و یا سایر مناطقی که حرکت واگرای ترافیکی وجود دارند.
در انتهای رفیوژها، جزایر، شیبراهه خروجی بزرگراهها و یا سایر مناطقی که حرکت همگرا یا تداخل ترافیکی وجود دارندچراغ زرد به معنی احتیاط است و رانندگان پس از مشاهده این چراغ می‌دانند که باید از سرعت خود بکاهند و در واقع متوجه می‌شوند که مهلت عبورشان از جاده پایان یافته است، همچنین باید دقت کنند تا به عابران پیاده‌رویی که به مسیر نزدیک می‌شوند برخورد نداشته باشند. چراغ سبز به معنی عبور است و رانندگان پس از دیدن این چراغ می‌توانند به راحتی در مسیر مشخص عبور نمایند. حال که به طور کلی با چراغ راهنمایی رانندگی آشنا شدید وقت آن رسیده است تا با انواع و طرز کار آن نیز آشنا شوید.